Massagepraktijk Til

In balans door het leven

Voetreflextherapie

Jaren geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in voetreflextherapie. Ik las er boeken over en iedere keer bleef het trekken. Op vakantie met een vriendin zag ik, nadat zij een astma-aanval had gehad, haar voeten. Het reflexgebied van de luchtwegen en longen was heel duidelijk afgetekend. Toen wist ik, hier wil ik iets mee gaan doen.

In 2008 kwam ik de juiste opleiding tegen en ben ik erin gestapt. In de drie jaar van de opleiding heb ik heel veel geleerd over wat er mogelijk is met voetreflextherapie. Ontspannende massages, reinigende massages, helende massages, energetische massages, het is allemaal mogelijk.

Al duizenden jaren houden mensen zich bezig met enige vorm van drukpuntmassages. In India, China, maar ook in het oude Egypte.  Sinds 1900 heeft deze filosofie zijn weg gevonden naar de westerse wereld.

Op de voeten (en handen, oren) vind je een verkleinde afspiegeling van het lichaam. Door de voeten en de hierop liggende reflexgebieden te masseren, worden de corresponderende organen en weefsels in het lichaam gestimuleerd en beter doorbloed. De afvoer van afvalstoffen wordt verbeterd en de energiebanen in het lichaam worden beter gebalanceerd. Het lichaam wordt gestimuleerd om de zelfhelende capaciteiten die het bezit in te zetten.

Voetreflexzone therapie is een holistische therapie. Lichaam en geest zijn een. Door lichaam en geest samen te behandelen kan de heling worden ingezet.

Voetreflextherapie kan op veel manieren ingezet worden.
-    Ter ontspanning
-    (Hoofd)pijn bestrijding
-    Tijdens en na een ziekte
-    Reinigend, bijvoorbeeld na narcose
-    Hoge/lage bloeddruk, hartkloppingen/hartritme stoornissen
-    Rug/nek klachten, Spierziekten
-    Spijsverteringsklachten/darmklachten, misselijkheid
-    Hormonale stoornissen, bijvoorbeeld menstruatieklachten
-    Burn-out, lichamelijk uitputting
-    ADHD
-    Restless legs
-    en nog veel meer

Behandeling
Er zijn meerdere mogelijkheden voor behandelingen. Je kunt bijvoorbeeld een ontspannende of reinigende massage vragen. Mocht je bepaalde klachten hebben, dan is het mogelijk een behandeltraject in te zetten.

Een behandelingstraject ziet er als volgt uit:
Ik vraag je vooraf een anamnese-formulier in te vullen. Hierop kun je aangeven wat je eventuele klachten zijn. Bij de eerste afspraak kijken we dit formulier samen door bepalen we een behandelingsrichting. Een behandeling duurt ongeveer een uur.

Aan de hand van het formulier en de eerste behandeling stel ik een behandelplan op. De tweede behandeling zullen we het plan verder bespreken.

Per behandeling wordt gekeken naar de uitwerking van de eerdere behandeling en of het zin heeft om verder te behandelen.

Als een behandeltraject is afgelopen is het mogelijk om periodiek een "onderhoudsbeurt" af te spreken.

Kleding
Er is geen speciale kleding benodigd voor een voetreflexmassage. Het is wel aan te bevelen een broek aan te trekken die gemakkelijk tot de knieën kan worden opgerold.